torstai 15. tammikuuta 2015

Perustamispaperit kuntoon

Oikein onnellista alkanutta vuotta kaikille! Tämä vuosi on alkanut itsellä oikeastaan juuri sellaisissa merkeissä kuin kuvittelinkin. Nyt alkaa olla yrityksen perustamista varten kaikki tarvittava materiaali kasassa. Starttirahahakemuksen lähetin jo joulukuussa, samoin olen saanut Finnveralta lainalupauksen, jonka olen hyväksynyt. Arki itseasiassa alkoi joululoman jälkeen sopivan napakasti tilitoimistoneuvotteluilla, jonka jälkeen päivät ovat kuluneet puhelimessa ja tietokoneella ollen. Edellispäivänä laskin ennen lounasta, että olin ehtinyt hoitaa muun työn ohessa 17 puhelua.

Joululomalla ehdin tehdä aika hyvin tarvittavia muutoksia perhevalmennuksiin. Enää lähinnä kirjoitan raskaudenajan ravinnosta ja syvennän imetysosuutta ja jatkan monikkoperheille tarkoitettua lisävalmennusta.

Täytin yrityksen perustamistiedot "Perustayritys.fi"-palvelun kautta. Kyllä siinä pitää aika tarkkaan miettiä, että mitä esimerkiksi haluaa yhtiöjärjestykseen kirjoitettavan ja että toimiala-kohtaan tulee valittua oikeat termit, toisaalta "lisäksi kaikki muu laillinen liiketoiminta" pelastaa käytännössä kaiken. Onneksi sivusto oli näppärä ja selkeä käyttää ja antoi valmiita ehdotuksia esimerkiksi yhtiöjärjestykseen. Silti täyttämisessä meni aikaa, koska halusin lukea ihan pienimmänkin präntin ja varmistaa Ensimetrin tukihenkilöltäni muutaman kohdan, että kaikki menee varmasti oikein. Silti eilisten ja tämänpäivän puhelujen pohjalta olen hoksannut, että siellä pankkineuvotteluissa, jossa paperit printataan lopulta ulos, minun kannattaa vaihtaa papereihin vielä muutama päivämäärä. Voin sanoa, että seuraavan yrityksen perustaminen menee jo varmasti paljon näppärämmin, nyt kun olen kertaalleen käynyt tämän rumban läpi kokonaisuudessaan!

Tämä oli THE virallinen hetki kun aloin täyttää yrityksen perustamispapereita (tietämättä siitä, että tulen täyttämään niitä vielä monta kertaa uudelleen ja uudelleen aina kun sain jonkun uuden tai muutettavan tiedon.) Aluksi se tuntui niin tärkeältä ja vieraalta. Myöhemmin kun niiden kanssa touhusi monta päivää palaten aina samaan ohjelmaan, niin yllättäen se kaikki tuntui niin kotoisalta ja helpolta jo.


Pidämme vielä ensi viikon alussa hallituksen kokouksen, jonka jälkeen loppuviikosta käyn avaamassa pankkitilin. Tätä tietoa viikon päästä minulla on kaikki perustamispaperit kokouspöytäkirja ja kuitit mukaanlukien. Silloin joko marssin maistraattiin viemään nipun tai lähetän sen Helsinkiin saadakseni Y-tunnuksen. Yritys näkyy kaupparekisterissä kuulemma vasta noin 13 arkipäivän jälkeen. Saan kuitenkin heti Y-tunnuksen saatuani laittaa lupapaperit eli "Hakemus yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen" AVI:iin (ilmoitan vain, että kaupparekisteriote toimitetaan myöhemmin) ja tämän aamuisen puhelun perusteella arvioitu käsittelyaika voi olla alkuperäistä tietoa (2-3kk) paljon lyhyempikin!!! Wiiihiiiiiii!

Kotikonttorin hyvät puolet. Aamulla ensimmäiseksi takkaan ja kynttilöihin tuli, iso kuppi teetä ja läppäri auki! Siitä se hyvä päivä lähtee! Tänään työskentelen oikeasti ihan työhuoneessa vaihteeksi :D

Eilen oli tapaaminen mainostoimistotunnelmissa. Tottahan he ehdottavat kaikkia värimaailmoja ja muita, mutta nyt tehtävänäni on miettiä kaikkia ideoita, joista itse pidän. Liityin eilen Pinterestiinkin, jos saisin sieltä joitan värimaailmaideoita. Minusta hassuinta tässä on se, että olen miettinyt esimerkiksi lasten nimiä jo ala-asteelta lähtien, teini-iässä ne olivat jo paperilistalla parhausjärjestyksessä. Yhtä innokas olen sisustamisesta ja lasten pukemisesta sävysävyyn. Olen todellinen arkielämän visualisti! Miten muka VOI olla yht' äkkiä niin vaikea keksiä täydellistä nimeä yritykselle (onneksi on jo yksi täydellinen ehdotus, jos se vaan menee läpi) ja keksiä mikä olisi paras värimaailma, joka toistuisi nettisuvuilla, käyntikorteissa, logossa ja työvaatteissa. Eilen selailin kymmeniä ja kymmeniä yritysten kotisivuja, jotta löytäisin jonkun josta pidän.  Yleensä olen ihmisenä tyyppiä "kaikki käy, toi on kiva, on tossa paljon hyviäkin puolia", mutta nyt tuntui mahdottomalta löytää sivu, josta voisin sanoa ammattisuunnittelijalle, että "jotain tämän tapaista" :D No, onneksi on täydellinen mainostoimisto ja ihana vain heittäytyä ammattilaisten käsiin!

Hahaa, en halunnut poistaa äsken kirjoittamaani kappalatta, mutta tässä parissa tunnissa (sen jälkeen kun olin kirjoittanut äskeisen tekstin) on tapahtunut se jota olen odottanut tapahtuvaksi itseni tuntien! Sain ihan mielettömän ahaa-elämyksen. Sain jotenkin todella vahvan vision miltä kotisivujen tulisi näyttää. Piirsin sen lyjykynällä ja puuväreillä kaikkine "linkkeineen", palkkeineen, teksteineen ja kuvineen ihan valkoiselle A4:lle. Eihän sen nyt tarvitse tietenkään lopullinen olla ja haluan varsinkin värimaailman hyväksynnän hallitukselta ja tietenkin mainostoimistolta, mutta nyt minulla on seesteisen rauhallinen ja kuplivan innokas olo yhtä aikaa! Visio alkaa kirkastua koko ajan!!!

Robinia lainatakseni: "Tää on parasta just nyt!" En toivoisi elämältä muuta tässä vaiheessa, nämä ovat näitä alkutohinoita, pian päästään oikean työn makuun, joka on varmasti yhtä ihanaa aikaa. Kunhan yritys pääsee kunnolla käyntiin, niin minulla on vahva tukitiimi, joka saa hypätä mukaan remmiin. Kyllä tästä vielä hyvä tulee! (Lempisanontani, jota olen huomannut hokevani lähipäivinä koko ajan :))

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan liian hyvältä ollakseen totta. Sulla on kyllä positiivista asennetta vaikka koko kylälle jakaa :) En malta odottaa päästä kurkistamaan tuota visuaalista puolta!! Se on aina mun lemppari kaikissa isoissa ja pienissä projekteissa :)

    VastaaPoista